Лубриканти (інтимні змазки). Що це і навіщо?

Лубриканти (інтимні мастила). Що це і для чого

Лубриканти – це різновид інтимної косметики, який створений для вашого комфорту під час сексу. А ось яку саме функцію вони виконують, залежить від конкретного виду мастил. Є ті, що зігрівають, тим самим загострюючи почуття, а є охолодні, які служать для продовження задоволення. Але всі вони дарують особливі почуття.

Змащення виконують функцію додаткового природного мастила, що покращує ковзання та запобігає появі сухості. Це, мабуть, їхня головна роль, за якою йде бонус у вигляді зігрівання або охолодження.

Ці ж лубриканти можна поділити ще на кілька підвидів, серед яких оральні, вагінальні та анальні. Разом з цим, мастила використовуються не лише під час сексу з партнером, а й разом із секс-іграшками. При виборі лубриканта для застосування з секс-іграшкою необхідно враховувати сумісність матеріалу, з якого зроблена іграшка зі змащенням.

Залежно від основного компонента, на основі якого виготовлений лубрикант, існує три види мастил:

  • водні;
  • силіконові;
  • олійні.

Лубриканти на водній основі

Цей вид лубрикантів є найпоширенішим, оскільки його можна без побоювання використовувати з будь-якими секс-іграшками та презервативами: річ у тому, що склад лубриканта на водній основі абсолютно безпечний для делікатних матеріалів, з яких роблять інтимні товари. Наприклад, з кібершкіру або силікон мастило на силіконовій або масляній основі може роз'їсти, тому з такими матеріалами можна застосовувати лише мастила на водній основі.

Варто також пам'ятати, що водні лубриканти досить швидко висихають. Вони рідкі, швидко розтікаються по тілу і легко змиваються звичайною водою. Плями від такого мастила виводяться звичайним милом.

Лубриканти на основі силікону

Головний плюс таких мастил – більш тривалий ефект порівняно з водними аналогами. Особливий склад лубриканта робить його густим і добре ковзним. Таке мастило довго тримається на тілі, не розтікається, але його потрібно довго змивати.

Силиконові мастила хороші для анального сексу та фістингу. Але якщо ви для цього збираєтеся застосовувати секс-іграшки, то вони мають бути сумісні із силіконовими лубрикантами.

Силіконові мастила зовсім не поєднуються з силіконовими іграшками, проте добре підходять для використання з пластиковими, скляними або металевими виробами.

Силіконове мастило може іноді викликати алергічну реакцію, тому для початку варто спробувати дію лубриканта на невеликій ділянці шкіри.

Лубриканти на олійній основі

Олійні лубриканти містять у своєму складі вазелін і жири, а тому категорично не рекомендується використовувати їх із силіконовими або латексними презервативами та іграшками. В іншому випадку агресивні компоненти лубриканта за лічені хвилини зруйнують іграшку або презерватив.

Найкраще цей тип мастила використовувати для мастурбації або незахищеного сексу. Вивести липкі плями від олійного лубриканта ще складніше. Через густішу текстуру та жирний склад потрібно застосовувати спеціальні засоби для чищення для інтимних виробів.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ім'я
E-mail
Відгук
Рейтинг
Код
captcha
Введіть символи, які ви бачите на зображенні.