З яких матеріалів роблять насолоду?

види матеріалівВиробництво товарів для дорослих розвивається з кожним роком. Сьогодні секс-іграшки доступні мешканцям навіть найменших містечок. Завдяки величезній різноманітності асортименту кожна людина, незалежно від статевої приналежності, віку та інших факторів, може вибрати для себе оптимальний девайс.

Секс-іграшки відрізняються один від одного не тільки функціями, а й матеріалом. Від цього залежить їх якість, ціна та функціональні особливості.

Отже, які ж матеріали є найбільш популярними і затребуваними на ринку секс-іграшок?

1. Силікон

Є найбільш популярним та універсальним матеріалом. Використовується для виробництва фалоімітаторів, вібраторів, ерекційних кілець, мастурбаторів, анальних іграшок, вагінальних кульок і т. д. Найчастіше не містить шкідливих домішок, є гіпоалергенним і не дратує шкіру. Приємний на дотик, м'який, гнучкий і еластичний, але примхливий у догляді та зберіганні. Силікон не переносить впливу агресивних миючих засобів та легко вбирає сторонні запахи.

Очищення: антибактеріальні засоби для очищення секс-іграшок, гелі та пінки для інтимної гігієни.

Зберігання: у щільному тканинному мішку; далеко від прямих сонячних променів, високих температур та джерел сильного запаху (продуктів харчування, косметики, лікарських препаратів тощо).

Лубриканти: виключно на водній основі.

2. Гель

Матеріал секс-іграшок: Гель Гелеві іграшки часто дуже красиві і схожі на апетитне прозоре желе. Користувачам особливо подобається їхня гнучкість і пружність. Вони дуже приємні на дотик, швидко приймають температуру людського тіла і приємно ковзають навіть без використання спеціальних мастил (проте, при анальному застосуванні все ж таки варто використовувати лубрикант).

Якісний гель є гіпоалергенним матеріалом, який не викликає подразнення та не має неприємного запаху. Однак, як і силіконові девайси, гелеві іграшки легко вбирають сторонні запахи, позбутися яких часом дуже важко. Особливо це стосується специфічного запаху під час введення іграшки в анальний отвір. Щоб убезпечити девайс від такої долі, варто використовувати ароматизовані лубриканти.

Очищення: мило, засоби для очищення секс-іграшок.

Зберігання: у щільному тканинному мішку; далеко від високих температур і джерел сильного запаху.

Лубриканти: на водній або силіконовій основі.

3. Кібершкіра

Матеріал секс-іграшок: Кібершкіра

Один із найдорожчих матеріалів для виробництва секс-іграшок. Найчастіше з нього виготовляються натуралістичні девайси – фалоси-реалістики, вагіни-мастурбатори тощо. На дотик цей матеріал практично не відрізняється від справжньої людської шкіри. При використанні він дарує реалістичні та приємні відчуття.

Кібершкіра дуже еластична і пружна, вона легко розтягується і повертається в початкову форму. Даний матеріал абсолютно безпечний та гіпоалергенний, тому що не містить токсичних домішок. За своєю природою він є сумішшю високоякісного полівінілхлориду та медичного силікону. Від силікону кібершкіра «успадкувала» свою вразливість до сильних запахів, миючих компонентів та високих температур.

Очищення: засоби для очищення секс-іграшок.

Зберігання: у щільному тканинному мішку; далеко від прямих сонячних променів, високих температур та джерел сильного запаху.

Лубриканти: тільки на водній основі.

4. Полівінілхлорид (ПВХ)

Мабуть, найбільш універсальний і поширений матеріал для виготовлення товарів для дорослих. З нього роблять практично все: фалоімітатори та вібратори, анальні іграшки, надувні ляльки, насадки для пеніса та ерекційні кільця.

Переваги ПВХ полягають у тому, що в залежності від комбінації речовин, які додають у матеріал, він змінює ступінь своєї м'якості та пружності. Саме з цієї причини полівінілхлорид такий універсальний. Виробам із ПВХ можна надати будь-яку форму, яку вони чудово зберігають навіть за регулярної деформації.

Полівінілхлорид невибагливий у питаннях догляду і сумісний з будь-якими типами лубрикантів. Суттєвим мінусом цього матеріалу є різкий «хімічний» запах, який, втім, часто швидко вивітрюється.

Очищення: мило, засоби для очищення секс-іграшок.

Зберігання: у щільному тканинному мішку.

Лубриканти: на водній, силіконовій або олійній основі.

5. Латекс

«Ветеран» ринку секс-іграшок – разом із силіконом він був одним із перших матеріалів, які використовувалися для виробництва інтим-товарів. Звичайно, з кінця минулого століття латекст еволюціонував з органічного матеріалу до синтетичного, що позначилося на можливостях його застосування.

Латекс дуже довговічний і еластичний (доказом чого є популярні латексні презервативи, які можна розтягнути або надути до немислимих розмірів). Крім того, даний матеріал нетоксичний і безпечний. Його недоліком є характерний «гумовий» запах, який нерідко зберігається на шкірі людини після використання іграшки. У догляді латекс не примхливий.

Очищення: мило, засоби для очищення секс-іграшок.

Зберігання: у щільному тканинному мішку.

Лубриканти: на водній або силіконовій основі (мастила на основі масел руйнують латекс, тому їх використовувати не слід).

6. Термопластична гума

Міцний, пружний і довговічний матеріал. Невибагливий у догляді та зберіганні, не містить токсичних речовин, не вбирає сторонніх запахів. ТПР сумісна з будь-якими типами лубрикантів та миючих засобів. З термопластичної гуми найчастіше роблять помірно гнучкі девайси – фалоімітатори, анальні пробки, вібратори, страпони.

Очищення: мило, засіб для очищення секс-іграшок.

Зберігання: у щільному тканинному мішку.

Лубриканти: будь-які.

7. Термопластичний еластомір

Матеріал секс-іграшок: Термопластичний еластомір

Надзвичайно м'який, пружний і приємний на дотик матеріал. З нього виготовляють не тільки секс-іграшки, але й іншу продукцію. зручні килимки для йоги, чохли для автомобільних подушок, медичні катетери.

В adult-індустрії з ТПЕ виготовляються м'які і гнучкі девайси – вагіни-мастурбатори, двосторонні фалоімітатори, анальні ланцюжки. Багато секс-іграшок мають тверду основу (наприклад, пластикову), а зверху покриті тонким шаром термопластичного еластомеру для додаткової м'якості.

Очищення: мило, засіб для очищення секс-іграшок.

Зберігання: у щільному тканинному мішку; далеко від високих температур.

Лубриканти: на водній та олійній основі.

8. ABS-пластик

Міцний, термостійкий, довговічний матеріал. Якісний ABS-пластик не має неприємного запаху та не вбирає сторонніх запахів. Цей матеріал використовується для виготовлення твердих і гладких секс-іграшок. вібраторів, фалоімітаторів, анальних пробок, вагінальних кульок.

ABS-пластик має невисоку вартість, яка приємно поєднується зі зносостійкістю та універсальністю. Даний матеріал сумісний із улюбленими лубрикантами та засобами для миття. Є абсолютно безпечним для здоров'я.

Очищення: мило, засіб для очищення секс-іграшок.

Зберігання: вільне.

Лубриканти: будь-які.

9. Скло

Матеріал секс-іграшок: Скло

Вироби зі скла є, мабуть, найкрасивішими серед усіх секс-іграшок. Дизайн таких девайсів найчастіше відрізняється особливою оригінальністю. Це не просто іграшки – це справжні витвори мистецтва.

Для виготовлення такої продукції використовується міцне ударостійке скло з високим температурним порогом. Його практично неможливо розбити чи пошкодити. Завдяки своїй твердій негнучкій поверхні скляні секс-іграшки забезпечують сильну прицільну стимуляцію найчутливіших точок людського тіла.

Крім того, подібні девайси можна використовувати у всіляких іграх з теплом і холодом. Вони водонепроникні, сумісні з будь-якими миючими засобами та інтимними мастилами, не мають запаху. Найчастіше зі скла роблять фалоімітатори та анальні пробки, рідше – вагінальні кульки та намисто.

Очищення: мило, засоби для очищення секс-іграшок.

Зберігання: вільне.

Лубриканти: будь-які.

10. Метал

Матеріал секс-іграшок: МеталМетал є найміцнішим серед усіх матеріалів, з яких виготовляються adult-девайси. Він стійкий до механічного, хімічного та термічного впливу. Для виробництва секс-іграшок найчастіше застосовується медична нержавіюча сталь (з неї також робляться хірургічні інструменти), яка не окислюється, не викликає подразнення та алергії, не гнеться та не ламається.

Метал не має запаху, легко миється і не вимагає особливих правил зберігання. Найчастіше з цього матеріалу робляться невеликі анальні пробки та важкі вагінальні кульки, а також різна атрибутика для аматорів БДСМ. анальні гаки, аналоки, фалоси, наручники, затискачі для сосків тощо. Іноді металеві вироби покриваються золотом та іншими дорогоцінними металами.

При бажанні такі іграшки можна нагріти в гарячій воді або охолодити в морозильній камері – багатьом користувачам до душі подібні забави. Що стосується очищення девайсів, вони мають істотну перевагу – їх можна не просто помити, а ще й прокип'ятити. Це не дасть бактеріям жодного шансу.

Очищення: мило, засоби для очищення секс-іграшок.

Зберігання: вільне.

Лубриканти: будь-які.

11. Кераміка

Вироби з цього матеріалу частіше застосовуються в побуті, ніж у любовних втіхах. Люди звикли до керамічного посуду – чашкам, блюдцям, тарілкам, – але не до секс-іграшок із цього матеріалу. Популярністю в цій галузі кераміка не користується, хоча має свої шанувальники. Основним мінусом кераміки можна назвати її крихкість. Однак при обережному поводженні ризик пошкодження виробу зводиться до мінімуму.

Низька міцність керамічних секс-іграшок з лишком окупається множинними перевагами. По-перше, кераміка невибаглива у питаннях очищення. Свою улюблену керамічну іграшку можна мити навіть звичайним засобом миття посуду. По-друге, кераміка сумісна з будь-якими типами лубрикантів. По-третє, кераміка часто має високу термостійкість. А по-четверте, керамічні секс-іграшки зазвичай мають оригінальний і дуже привабливий дизайн, який відразу ж привертає до себе увагу.

З кераміки найчастіше виготовляються невеликі фалоімітатори цікавих форм і кольорів.

Очищення: мило, засоби для миття посуду, засоби для очищення секс-іграшок.

Зберігання: у м'якому щільному мішку.

Лубриканти: будь-які.

12. Дерево

Матеріал секс-іграшок: Дерево Вважається, що перші в історії людства дилдо були виготовлені з дерева. У наші дні з цього натурального природного матеріалу частіше робляться різні паддли (дощечки для биття), різки, рукоятки для батогів тощо. Однак часом все ж таки трапляються фалоімітатори та анальні пробки, виготовлені з дерева.

Звичайно, такий матеріал не користується попитом через свою недовговічність, але цінителі у дерев'яних секс-іграшок все ж є. Найбільш неоднозначний момент – покриття девайсу. Оскільки «голе» дерево для генітального контакту категорично не підходить, іграшку доводиться покривати лаком або глазур'ю. Більшість лаків за своєю природою токсичні і також не можуть застосовуватися в таких цілях.

Очищення: спреї для очищення секс-іграшок.

Зберігання: далеко від вогкості.

Лубриканти: на силіконовій основі.

Вибираючи секс-іграшку, обов'язково звертайте увагу на матеріал, з якого вона виготовлена. Якщо є така можливість, торкніться і понюхайте девайс. Виріб з металу, кераміки або пластику можна злегка подряпати нігтем. покриття не повинно відходити.

Для вашої зручності нижче наводимо таблиці сумісності матеріалу, лубриканта та засоби для очищення секс-іграшок, а також таблицю безпеки матеріалів:

Сумісність матеріалу, лубриканта та засоби для очищення секс-іграшок

Секс-іграшки (матеріал) Сумісність з лубрикантом на жировій основі Сумісність з лубрикантом на водній основі

Сумісність з лубрикантом на основі силікону

Сумісність із очищувачами іграшок на основі спирту

Акрил Ні Так Так Ні
Алюміній Так Так Так Так
Гель (Силікон) Ні Так Ні* Ні
Дерево Ні Так Ні Так
Кераміка Так Так Так Так
Латекс Ні Так Так Ні
Сімейство матеріалів «жива шкіра» Ні Так Ні* Ні
ПВХ Так Так Так Ні
Пластик Так Так Так Так
Полікарбонат (PC) Так Так Ні Так
Поліпропілен (PP) Ні Так Так Так
Гума Ні Так Так Ні
Сталь Так Так Так Так
Скло Так Так Так Так
Термопластичний еластомер (ТПЕ, TPE, TPR) Ні Так Ні* Ні

 
* – В основному, якісні силіконові мастила сумісні з більшістю силіконових іграшок та іграшок, що містять силікон у складі матеріалу. Але оскільки іноді зустрічаються винятки, ми радимо, перед використанням, протестувати невелику кількість силіконового лубриканта на окремій ділянці силіконової іграшки.

Таблиця безпеки матеріалів


Чим більше балів   тим безпечніший матеріал для вашого здоров'я. Цілком безпечний матеріал не містить фталатів і латексу, він гіпоалергенний, непористий, має антибактеріальні властивості та/або позначку «харчовий». Разом з тим, чим нижчий бал матеріалу, тим більше, часто він нагадує за відчуттями людську шкіру.

Рівень безпеки Матеріал
10 VixSkin
Боросилікатне скло, загартоване скло, кіберскло E-glass, пірексне скло
Нержавіюча сталь, полірована сталь
Медичний силікон, O2
9 Акрил
Дерево
Камінь, пісковик, напівдорогоцінне каміння авантюрин і агат
Кераміка
Метал (хірургічна сталь, медичний алюміній, покриття з 24-каратного золота, стерлінгове срібло)
8 Elastomed
WTP
Алюміній
Лакове покриття
Непориста термопластична гума
Пластик
Полівінілхлорид без фталатів (PVC, ПВХ)
Гумове покриття, Velvet Cote
7 Elastomer
TPE, TPR
Шкіра
Пластик з поліуретановим покриттям
Поліуретан
Поліетилен (штучна шкіра)
6 Loveclone RX
Opulux
TPR-силікон, CyberSilicone
Trueskin
5 Sil-A-Gel
Superskin
Полімерний сплав
4 Латекс
3 Better-Than-Real
PleasureSkin
Харчовий полівінілхлорид (PVC, ПВХ)
Гума
2 Futurotic
PassionSkin, SensaFirm
Senso, Senso Plus
Ultra Realistic 3.0 (UR3)
Вініл та вінілова гума
Гель
Полівінілхлорид (PVC, ПВХ) та його аналоги:  AquaGel, Crystalessence, Jel-Lee
Силікон
1 Futurotic Plus
New Supersoft
Private Touch, Pure Skin, Realskin, Softskins, SoftTouch, Techno-Skin

Ретельно ставтеся до підбору лубрикантів для ігор зі своїм придбанням. Пам'ятайте, що вибір зволожуючого засобу залежить не лише від ваших побажань, а й від матеріалу. Правильно обране мастило допоможе продовжити термін експлуатації секс-іграшки, а також зробить її використання більш комфортним та приємним. Наш секс-шоп надає широкий вибір інтимних іграшок для дорослих, інтимну косметику та секс-меблі. На всі запитання відповість консультант.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ім'я
E-mail
Відгук
Рейтинг
Код
captcha
Введіть символи, які ви бачите на зображенні.